Kun je met een buikband afvallen?

Met een buikband afvallen is een wat onconventionele manier. Maar dat wil niet zeggen dat deze manier niet werkt. Het is een manier om snel af te vallen bij je buik zonder dieet. Een buikband is een zweetband die gedragen wordt rondom de buik. Het doel is om bij je buik enkele centimeters in omvang te verliezen. Hoe en met name óf dat werkt, lees je in dit artikel.

Een buikband is geen maagband

Een buikband mag niet verward worden met een maagband. Dit laatste is iets compleet anders, waarbij tijdens een operatie een siliconen bandje om je maag wordt geplaatst. Hierdoor wordt de maag kleiner. Deze operatie wordt toegepast bij mensen met zwaar overgewicht. In dit artikel hebben we het echter over de buikband.

Dit is dus een zweetband die gebruikt wordt voor het afslanken van de buik. Eigenlijk heeft de band een dubbele functie. De band oefent corrigerende druk uit op de buik en zorgt ervoor dat je flink gaat zweten. Zeker als je aan het sporten bent. De theorie is dat je door het vochtverlies een slankere buik of taille krijgt.

Hoe is de praktijk?

Afslankmiddelen dragen met zich mee dat de werking met argusogen wordt bekeken. En dit geldt niet alleen voor afslankpillen en dieetshakes, maar ook voor de buikband. Helemaal onterecht is dat ook niet. Met een buikband afvallen kan overigens wel, mits je dit op de goede manier doet.

Door de buikband te dragen ga je meer zweten. Vocht staat voor gewicht. Met het vocht dat je lichaam verlaat, gaat het gewicht mee. Stel dat je met de buikband om een uur hebt gesport en je gaat meteen op de weegschaal staan, dan zul je zeker een verschil zien. Het vocht moet alleen ook weer worden aangevuld. En daarmee komt het grootste gedeelte van het gewicht meteen weer terug in je lichaam.

Werkt met een buikband afvallen dan helemaal niet?

Dat is (gelukkig) ook weer niet zo. Zoals we daarnet al aangaven is het de truc om het op de goede manier aan te pakken. Je kunt namelijk prima snel afvallen bij je buik zonder dieet. Een buikband is een van de hulpmiddelen.

Zoals gezegd ga je van het gebruik van de buikband zweten. Wanneer je de band tijdens het sporten omdoet en de nodige buikspieroefeningen doet, wordt dit effect alleen maar versterkt. Daardoor gaat het nog harder met het zweten en het verbranden van vet. Dat laatste is iets dat een buikband niet doet, het is geen vetverbrander.

Zo pak je met een buikband afvallen aan

Een buikband kun je zien als een hulpmiddel bij het afslanken rondom de buik. Het meeste resultaat bereik je door voldoende te sporten en gezond te eten. Eventueel kun je nog afslankpillen ernaast gebruiken. Zij geven je vetverbranding een extra boost.

Dankzij een buikband verlies je veel vocht. Het is wel belangrijk dat je genoeg blijft drinken. Je lichaam kan goed met minder eten, maar te weinig vocht is niet goed voor je gezondheid.

Dit zijn de meest verkochte buikbanden op Bol.com

Afslankpillen.nl
Logo
Shopping cart