Tijdens een detox kuur afvallen met sapjes of pillen

Het is niet makkelijk om wat kilo´s kwijt te raken. Maar gelukkig zijn er vele wegen die naar een positief resultaat op de weegschaal leiden. Wist je bijvoorbeeld dat je met een detox kuur kunt afvallen? Detox staat voor ontgiften. Dat ga je tijdens deze kuur dan ook doen. Je drinkt allerlei sapjes of slikt detox pillen, die behalve goed voor je zijn ook voor een stuk minder calorieën zorgen. En daardoor val je af. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we stap voor stap uit.

Wat is detox?

Detox is een allesomvattende term die staat voor het ontgiften van het lichaam. Dit kan op allerlei manieren. Vasten is een bekend voorbeeld. Dan eet je een bepaalde periode een stuk minder. Dit kan een halve dag zijn, maar ook langer.

Als je een detox kuur voor afvallen wilt volgen, is de kans groot dat je dit met sapjes doet. De sapjes bestaan uit een mix van groente en fruit, waarbij de nadruk op groente ligt. In groente zitten namelijk veel minder calorieën dan in fruit. De sapjes ontgiften je lichaam. De meeste kuren duren 3, 5 of 7 dagen. Als je voor het eerst gaat afvallen met detox, adviseren we om voor 3 dagen te gaan.

Detox pillen afvallen

Als je het niet ziet zitten om sapjes te gaan drinken, bijvoorbeeld vanwege de smaak, kun je ook met detox pillen afvallen. Twee keer per dag neem je een capsule in, waardoor je lichaam wordt gereinigd. Het verschil met een sapkuur is dat je bij het gebruik van de pillen gewoon blijft eten. Je zult je voeding dus wel moeten aanpassen. Ontgiften werkt namelijk niet als je elke avond vet eet en regelmatig alcohol drinkt.

Dit zijn de effecten van een detox kuur

Detox en afvallen is een van de effecten. Maar er is nog meer. Zoals we in het begin al schreven is het voornaamste doel van een detox om het lichaam te ontgiften. Die ontgifting richt zich vooral op de lever, gal en alvleesklier.

Door het lichaam te reinigen, blijf je energiek en houd je een fitte uitstraling. Ook zou je er beter door gaan slapen en zou je meer weerstand krijgen.

Werkt een detox afval kuur echt?

Er zijn mensen die zweren bij een detox kuur. Eens in de zoveel tijd detoxen is volgens hen essentieel voor hun algehele gezondheid. Anderen vinden het onzin en zeggen dat je door gezond te eten je lichaam al goed genoeg verzorgt. Welke van de twee zit het dichtst in de buurt van de waarheid?

Je verwacht het wellicht al, beide theorieën bevatten een kern van waarheid. Een goed werkende lever zorgt voor goede ontgifting van het lichaam. Alleen kan de lever het zwaar hebben, bijvoorbeeld door ongezond eten of alcohol. Dan is een ontgiftingskuur zeker goed. En dat je tijdens een detox kuur kunt afvallen, staat vast. Waak er wel voor dat je na de kuur niet extra gaat eten, want dan zitten de kilo’s er snel weer aan.

Afslankpillen.nl
Logo
Shopping cart