Hoe snel kan je afvallen? 5 effectieve tips voor gewichtsverlies

Word je moe van je strijd tegen de kilo’s en zie je het niet meer zitten? Probeer vol te houden. Velen zijn je voorgegaan en hebben wanhopig op Google ingetikt ‘Hoe snel kan je afvallen?’. In dit artikel vertellen we je er alles over. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten en je hoop te geven, je kunt met de juiste hulpmiddelen snel afvallen. En ook nog op een gezonde manier.

In dit artikel staan 5 effectieve tips die je eenvoudig in de praktijk kunt brengen. Daarbij moet je onthouden dat het niet vanzelf gaat. Om succesvol af te vallen, moet er namelijk wel iets veranderen. Dit kan gezonder eten zijn, meer sporten, het gebruik van afslankpillen of een combinatie daarvan. Deze 5 tips gaan je helpen om effectief af te vallen.

  1. Gebruik afslankpillen
  2. Gezond eten met behulp van shakes
  3. Regelmatig sporten
  4. Goede nachtrust en mentale staat
  5. Afslankpleisters

Hoe snel kan je afvallen? Onze 5 effectieve tips

Gebruik afslankpillen

Afvallen is niet eenvoudig. Kilo’s die al jarenlang aan je lichaam zitten, kun je niet zomaar verliezen. Hetzelfde geldt voor vet rond je buik of heupen dat je meerdere jaren hebt opgebouwd. Het is niet realistisch om te denken dat dit na een maand volledig is verdwenen. Daar moet je ook niet op hopen, omdat het helemaal niet goed is om te snel af te vallen. Dan loop je namelijk het risico dat de kilo’s er net zo snel weer aan komen te zitten.

Je hoeft echter niet te wanhopen, want de combinatie van gezond leven en goede producten zorgt ervoor dat je wel degelijk die vervloekte kilo’s overgewicht kunt kwijtraken. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor afslankpillen. Daarbij is het goed om uit te leggen waar je goede afslankpillen aan kunt herkennen.

Het internet heeft vele voordelen, maar een nadeel is dat er ook heel veel troep is te vinden. In het geval van afslankproducten gaat het om spullen die in Nederland verboden zijn. En als ze dat niet zijn, is het niet verstandig om te gebruiken. Het gaat onder meer om deze stoffen:

  • Sibutramine
  • Efedrine
  • Clenbuterol

Zie je een van deze stoffen voorbijkomen, dan is het zeer onverstandig om het product te kopen. Afvallen is het doel, maar daar moet je geen hartklachten voor over hebben.

Goede afslankpillen bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Iedere fabrikant heeft zijn eigen succesformule. In zowat iedere pil zit cafeïne en groene thee. Andere vaste klanten in afslankpillen zijn guarana extract, bioperine en bitter sinaasappelextract. Afslankpillen versnellen de verbranding en remmen het ontstaan van vet.

Ook afslankthee is een veel gebruikt hulpmiddel bij het afvallen.

Gezond eten met behulp van shakes

Afvallen begint bij gezonde voeding. Je kunt nog zoveel doen op het gebied van pillen en sporten (hier komen we zo op terug), als je hier ongezond bij eet, ga je echt niet afvallen. Over gezonde voeding zijn veel meningen, en als je alles online gaat opzoeken kun je het overzicht kwijtraken.

De hulp van een diëtist is welkom, maar dit kost geld. Een andere optie is om de snacks, frisdranken en alcohol te laten staan en gezonde maaltijden met groenten en kip of vis te eten. Vervang pasta door rijst en aardappelen door zoete aardappelen, en je eet gezond.

Wil je écht snel afvallen, dan is het een goed idee om maaltijden te vervangen door afval shakes. Afhankelijk van je dieet kun je een of twee maaltijden per dag inwisselen voor een shake. In zo’n shake zitten een stuk minder calorieën dan in een standaard maaltijd. Per merk zijn er natuurlijk wat verschillen, maar gemiddeld komt een shake uit op 300 calorieën.

De meesten kiezen ervoor om het ontbijt en/of de lunch te vervangen door een shake en de avondmaaltijd gewoon te eten. Uiteraard moet dit wel een gezonde maaltijd zijn en geen retourtje naar een hamburgerketen of de snackbar. Door een maand lang shakes te gebruiken, kun je snel afvallen.

Regelmatig sporten

Wat voor eten geldt, geldt evengoed voor sporten en bewegen. Het is belangrijk om naast sporten ook bewegen te noemen, want het is heus niet nodig dat je een voorbereiding op de marathon van Rotterdam gaat kopiëren. Met wandelen verbrand je namelijk ook een hoop calorieën.

De ideale combinatie is om deels cardiotraining en deels krachttraining te doen. Cardio kan in de vorm van wandelen, fietsen of roeien. Krachttraining doe je met gewichten. De sportschool is hier ideaal voor, omdat je de beschikking hebt over de benodigde apparatuur. Thuis kun je echter ook prima sporten. Het voordeel van thuis sporten is dat je sneller in de gelegenheid bent.

Als je weinig ervaring hebt met sporten, is het een goed idee om hulp in te roepen van een professionele trainer. Dit kun je bij jou in de sportschool doen, of bij een personal trainer. Dan worden er schema’s voor je gemaakt, die specifiek gericht zijn op vetverbranding. In combinatie met de juiste voeding zorgt dit ervoor dat de kilo’s er snel afvliegen. Bovendien word je een stuk fitter.

Goede nachtrust en mentale staat

Weet je waar je het meeste kunt afvallen? Niet in de sportschool, niet aan de (karig gevulde) eettafel, maar in bed. ’s Nachts eet je niks, maar gaat de verbranding gewoon door. Weliswaar op een lager standje dan wanneer je jezelf afbeult op een loopband, maar toch.

En deze nachtelijke verbranding kun je nog een extra zetje geven. Er zijn namelijk afslankpillen die zijn ontworpen om ’s nachts hun werk te doen. Daarbij is het wel zaak om voor de juiste combinatie te zorgen. Die combi bestaat uit eten (of juist niet) en het goede hulpmiddel.

Diverse voedingsdeskundigen zullen je adviseren om na 20.00 uur niets meer te eten. Niet dat het slecht is om na dit tijdstip nog wat naar binnen te werken. Er zijn nog maar weinig onderzoeken gedaan naar het effect op afvallen en de verbranding van voedsel dat kort voor het slapen gaan wordt genuttigd. Het probleem zit hem ergens anders in.

Hoewel we allemaal weten dat het niet goed is om te snacken, is de verleiding in de avonduren vele malen groter. ’s Avonds heb je toch meer trek in een wijntje of biertje, en daar hoort wat te knabbelen bij. Een chippie, pinda’s of een smakelijk borrelhapje uit de frituur. Wees streng voor jezelf! Dit zijn de momenten die doorslaggevend zijn bij het snelle afvallen. Eén keer per week zondigen is niet erg, zolang het bij deze ene keer blijft.

Afslankpleisters

We hebben het al over afvallen en de nacht gehad. Een product dat daar prima bij kan helpen is de afslankpleister. Deze draag je overigens de hele dag. Vooral ’s avonds en voor het slapen gaan heb je er wat aan. Afslankpleisters zorgen namelijk voor een verminderd hongergevoel. Zoals we daarnet al aangaven, zijn de late uurtjes het vervelendst.

Critici zullen zeggen dat afslankpleisters niet werken en dat het effect tussen je oren zit. Wij wagen dat te betwijfelen. In de beste afslankpleisters zitten namelijk bestanddelen die een bewezen werking hebben op het gebied van het remmen van de honger.

Misschien dat ook het placebo-effect een rol speelt. Maar wat geeft dat? Het gaat erom dat jij op een goede en snelle manier kunt afvallen. Als je daar wat mentale hulp bij gebruikt, is dat helemaal prima.

Hoe snel kun je afvallen?

We zouden je hier graag een goed antwoord op geven, maar dat is niet te doen. Dat komt gelukkig niet omdat we geen vertrouwen in onze tips hebben. Deze werken en gaan ook jou helpen in je strijd tegen de kilo’s. Wat we bedoelen is dat ieder lichaam anders is.

Persoon A kan met een bepaald dieet, drie keer per week sporten en afslankpillen twee keer zoveel afvallen als persoon B die precies hetzelfde doet. We kunnen geen kilo’s plakken op jouw traject.

Iemand van 70 kilo zal minder snel afvallen dan iemand die op 120 kilo begint. Daarnaast speelt je stofwisseling een rol. Je hebt vast weleens iemand horen zeggen dat ze heel langzaam afvallen en dat iedere gegeten gram er meteen aan zit. Dit heeft zeker een kern van waarheid.

Het is zaak om geduld te hebben. Afvallen is geen wedstrijd. En als het al een wedstrijd is, is dat er een van jou tegen de kilo’s en niet tegen iemand anders die wil afvallen. Neem de tijd en houd moed. Afslanken is werk van de lange adem, maar met de juiste discipline gaat het je lukken.

Conclusie

Snel afvallen kan zeker, mits je de goede levensstijl hebt en een prima hulpmiddel erbij gebruikt. De goede levensstijl houdt in dat je gezond eet, genoeg beweegt en voldoende slaapt. Genoeg bewegen kun je zien als drie keer per week een uur sporten. En met voldoende slaap hebben we het over minstens 7 uur per nacht.

Hulpmiddelen zijn er in de vorm van afslankpillen, afslankshakes, afslankthee en pleisters. Ze hebben allemaal een bewezen werking en zijn het laatste zetje naar je ideale gewicht.

Afslankpillen.nl
Logo
Shopping cart