Met maaltijdvervangers afvallen: (hoe) werkt dat?

In je poging om kilo’s kwijt te raken kun je proberen om met maaltijdvervangers af te vallen. De naam zegt het al, een maaltijdvervanger eet je in plaats van je normale eten. Of eigenlijk is drinken een beter woord, omdat een maaltijdvervanger vrijwel altijd een shake is. Er zijn ook repen, maar het meeste succes wordt geboekt met shakes. Inderdaad, met maaltijdvervangers afvallen kan zeker resultaat hebben.

Wat zijn maaltijdvervangers?

Zoals gezegd zijn dit vaak shakes. Je koopt een zak of bus waar poeder in zit. Vervolgens meng je een aantal scheppen (vaak twee) van het poeder met een vloeistof. Dit kan plantaardige melk zijn, maar net zo goed water. Zolang het maar een gezonde drank is.

In afslankshakes zitten voornamelijk eiwitten, en vooral geen suikers en vetten. In een shake zitten flink wat minder calorieën dan in de gewone maaltijd. Een shake komt gemiddeld aan 200 tot 300 calorieën per shake. Ter vergelijking, twee boterhammen met kaas zitten op 280 calorieën.

Hoe gebruik je maaltijdvervangers?

Per dag mag je maximaal twee maaltijden vervangen door een shake of reep. Welke maaltijden dat zijn, maakt weinig uit. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je ontbijt en lunch te vervangen door een shake. Dan kun je genieten van de, doorgaans lekkere, avondmaaltijd.

Het is nog wel goed om te zeggen dat de lekkere avondmaaltijd wel gezond moet zijn. Fastfood is ook lekker, alleen is dit niet handig als je wilt afvallen. Veel groente is de sleutel, aangevuld met een stukje vlees of ander eiwitrijk product, en rijst of aardappelen. Nog een tip: je kunt zelf hele lekkere gezonde toetjes maken. Op internet zijn genoeg recepten te vinden.

Afvallen met maaltijdvervangers: is dat gezond?

Tijdens het afvallen met maaltijdvervangers ga je minder eten. En als we ervan uitgaan dat je voornamelijk gezond eet, ga je goede voedingsstoffen uit je ontbijt en lunch missen. Gelukkig hebben de fabrikanten van maaltijdvervangers daar rekening mee gehouden.

De shakes zitten vol met vitaminen en mineralen. Bij een goede maaltijdvervanger zit in één shake 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen. En wist je dat in groenten zoals wortel, spinazie en komkommer nauwelijks calorieën zitten. En groente zit boordevol met goede voedingsstoffen.

Ongezond is het zeker niet om maaltijdvervangers te gebruiken. In de eerste dagen kun je een hongergevoel hebben. Maar in de shakes zitten stoffen die dat gevoel een beetje wegnemen, dus hier valt best mee te leven. Bovendien is het voor een goed doel; het verliezen van wat gewicht.

Het toverwoord is discipline

Afvallen is niet eenvoudig. Om te beginnen word je dagelijks aan talloze verleidingen blootgesteld, in de vorm van de geur van eten, de gedachte aan chocola en duizenden reclames op allerlei media.

Daarnaast is afvallen werk van de lange adem. Afhankelijk van hoeveel gewicht je kwijt wilt, ben je zo een aantal maanden bezig. Met de juiste discipline gaat het je lukken. Door nu streng te zijn doe je jezelf op lange termijn een groot plezier.

Dit zijn de meest verkochte maaltijdvervangers

Afslankpillen.nl
Logo
Shopping cart